Skip to content

AC-serviceAC-reparation – AC-felsökning

Har din AC i bilen slutat fungera eller fått sämre effekt?
Ett AC-system behöver service för att fungera effektivt. Även om din AC fungerar så kan en AC-service ge en ökad livslängd samt att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden.
Dagens AC-system ska kontinuerligt servas hos certifierade verkstäder där köldmediemängd töms, vägs och renas för att sedan återfyllas, vi rekommenderar att du gör en AC-service med 24 månaders intervall. AC-system tappar cirka 5 – 8% köldmedia/år och denna förlust gör att kompressorn får arbeta hårdare för att uppnå samma effekt vilket på längre sikt kan skapa kompressorhaveri.
Ett AC-system arbetar med temperaturer ner till under 0 och upp till 80 grader och varma och heta sommardagar kan trycket i systemet nå ända upp till 20 bar. Systemet har även utsatta delar som kondensorn som är placerad framför kylaren och utsätts för insekter, stenskott och på vintern salt. Att regelbundet kontrollera och göra en AC-service gör att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden.
kontakta oss för ett kostnadsförslag och tidsbokning för just din bil.

  • Vi utför AC-service och AC-reparation på alla bilmärken samt AC-felsökning vi har diagnosutrustning.
  • Bilcentrum i Umeå är en Autoexperten verkstad.
  • Vi är en kontrollerad bilverkstad och finns i Umeå.

Tveka inte att ta kontakt med oss när ni behöver hjälp med AC-reparation, AC-felsökning.

Vår personalstyrka är kompetent och har ett genuint intresse för yrket. Utbildning sker fortlöpande för att följa marknadens behov. Vi arbetar i nybyggda lokaler i Umeå.

Ac-reparation, Ac-felsökning, AC-service, Diagnosutrustning, Umeå